Jačanje privredne saradnje Srbije i Austrije

Bez autora
Feb 19 2015

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić i ambasador Austrije u Srbiji Johanes Eigner razgovarali su danas o unapređenju ekonomske saradnje dveju zemalja, pri čemu je zaključeno da postoje svi uslovi da se dosadašnje privredne veze i dalje razvijaju. Na sastanku je postignuta saglasnost o tome da je regionalna ekonomska saradnja ključna za stabilnost zapadnog Balkana. U tom smislu je ocenjeno da je odlazak Sertića i prvog potpredsednika Vlade Srbije Ivice Dačića u Prištinu, gde je održana konferencija ministara spoljnih poslova i privrede zapadnog Balkana, od izuzetnog značaja. Sagovornici su konstatovali da je potrebna dalja saradnja u oblasti uvođenja dualnog obrazovanja u Srbiji, koje se u Austriji i Nemačkoj pokazalo kao izuzetno pozitivna praksa prilikom zapošljavanja mladih.

Jačanje privredne saradnje Srbije i AustrijeMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić i ambasador Austrije u Srbiji Johanes Eigner razgovarali su danas o unapređenju ekonomske saradnje dveju zemalja, pri čemu je zaključeno da postoje svi uslovi da se dosadašnje privredne veze i dalje razvijaju.

Na sastanku je postignuta saglasnost o tome da je regionalna ekonomska saradnja ključna za stabilnost zapadnog Balkana.

U tom smislu je ocenjeno da je odlazak Sertića i prvog potpredsednika Vlade Srbije Ivice Dačića u Prištinu, gde je održana konferencija ministara spoljnih poslova i privrede zapadnog Balkana, od izuzetnog značaja.

Sagovornici su konstatovali da je potrebna dalja saradnja u oblasti uvođenja dualnog obrazovanja u Srbiji, koje se u Austriji i Nemačkoj pokazalo kao izuzetno pozitivna praksa prilikom zapošljavanja mladih.

Sertić je tim povodom istakao da je dosadašnja primena ovog vida obrazovanja, pre svega u srednjoškolskom centru u Pećincima, gde „Boš“ školuje mlade kadrove koji će odmah naći posao u ovoj fabrici, dala odlične rezultate.

Eigner je obećao punu pomoć Austrije u uvođenju dualnog obrazovanja u srpski školski sistem, i poručio da će ta zemlja podržavati Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik