Još šest nerazvijenih opština u programu medijske promocije

Bez autora
Apr 14 2010

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin potpisao danas u Vladi Srbije ugovore s predstavnicima opština Ljubovija, Bela Crkva, Osečina, Alibunar, Petrovac na Mlavi i Varvarin o medijskoj promociji tih opština. Opštine koje su se danas pridružile Kancelariji za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja moći će da se uključe i u sve projekte koje je pokrenula Kancelarija. Cilj Kancelarije je da sa opštinama prepozna potencijale, privuče investitore i tako doprinese smanjenju siromaštva i održivom razvoju tih područja i da potencijalni investitori prepoznaju interes za investiranje u nedovoljno razvijena područja. Ugljanin je ukazao na mogućnost da te opštine učestvuju na konkursu za dodelu sredstava za izradu projektne dokumentacije za razvojne projekte iz oblasti poljoprivrede, turizma i malih i srednjih preduzeća i na konkursu za dodelu sredstava za izradu planova za razvoj nedovoljno razvijenih područja za 2010. Konkurs je raspisan 3. marta, a rok za prijave je 16. aprila. Te opštine biće uključene u medijsko promovisanje u okviru projekta Druga strana Srbije, čiji je cilj da se privuku investitori u opštine.

Još šest nerazvijenih opština u programu medijske promocijeMinistar bez portfelja Sulejman Ugljanin potpisao danas u Vladi Srbije ugovore s predstavnicima opština Ljubovija, Bela Crkva, Osečina, Alibunar, Petrovac na Mlavi i Varvarin o medijskoj promociji tih opština.

"Opštine koje su se danas pridružile Kancelariji za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja moći će da se uključe i u sve projekte koje je pokrenula Kancelarija", rekao je Ugljanin.

On je rekao da je cilj Kancelarije da sa opštinama prepozna potencijale, privuče investitore i tako doprinese smanjenju siromaštva i održivom razvoju tih područja i da potencijalni investitori prepoznaju interes za investiranje u nedovoljno razvijena područja.

Ugljanin je ukazao na mogućnost da te opštine učestvuju na konkursu za dodelu sredstava za izradu projektne dokumentacije za razvojne projekte iz oblasti poljoprivrede, turizma i malih i srednjih preduzeća i na konkursu za dodelu sredstava za izradu planova za razvoj nedovoljno razvijenih područja za 2010.

Konkurs je raspisan 3. marta, a rok za prijave je 16. aprila. Te opštine biće uključene u medijsko promovisanje u okviru projekta Druga strana Srbije, čiji je cilj da se privuku investitori u opštine.

Broj opština s kojima Kancelarija ima ugovore sada je 48.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik