Ključno opredjeljenje razvoj realnog sektora

Bez autora
Mar 12 2015

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da, u skladu sa međunarodnim normama, postoji interes za ostvarivanje veće privredne saradnje Srpske i Irana, uz ključno opredjeljenje ka razvoju realnog sektora i povećanju broja zaposlenih. Čubrilović je naveo u razgovoru s ambasadorom Irana u BiH Sejadom Hoseinom Radžabijem da je s tim ciljem, Narodna skupština Srpske nedavno usvojila prvi set nacrta reformskih zakona radi jačanja realnog sektora i smanjenja poreskih opterećenja, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Ključno opredjeljenje razvoj realnog sektoraPredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da, u skladu sa međunarodnim normama, postoji interes za ostvarivanje veće privredne saradnje Srpske i Irana, uz ključno opredjeljenje ka razvoju realnog sektora i povećanju broja zaposlenih.

Čubrilović je naveo u razgovoru s ambasadorom Irana u BiH Sejadom Hoseinom Radžabijem da je s tim ciljem, Narodna skupština Srpske nedavno usvojila prvi set nacrta reformskih zakona radi jačanja realnog sektora i smanjenja poreskih opterećenja, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Radžabi je izrazio spremnost za intenziviranje privredne saradnje iranskih preduzeća sa privrednim subjektima iz Srpske i BiH, ističući da postoji značajan prostor za proširenje trgovinske razmjene, a posebno u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

On je ukazao da je jedna od prepreka za ostvarivanje intenzivnije ekonomske saradnje to što se vlasti BiH i dalje pridržavaju embarga u odnosima sa Iranom, iako su, kako je naveo, ove restrikcije u međuvremenu EU i SAD znatno ublažile.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik