Kopenhagen najbolji grad za život na svetu

Bez autora
Jun 16 2013

Danska prestonica Kopenhagen proglašena je za najbolji grad na svetu za život u izboru britanskog trend magazina Monokl. Kako se navodi u obrazloženju, Kopenhagen na najbolji način odgovora savremenim potrebama urbanog kvaliteta života.Na sajtu ovog magazina, koji je sedmi put proglasio 25 najboljih gradova za život, navedeno je da je ocenjivana “ravnoteža između napretka i očuvanja, stimulacije i sigurnosti, globalnog i lokalnog”.

Kopenhagen najbolji grad za život na svetuDanska prestonica Kopenhagen proglašena je za najbolji grad na svetu za život u izboru britanskog trend magazina Monokl, prenosi agencija Beta.

Kako se navodi u obrazloženju, Kopenhagen na najbolji način odgovora savremenim potrebama urbanog kvaliteta života.

Na sajtu ovog magazina, koji je sedmi put proglasio 25 najboljih gradova za život, navedeno je da je ocenjivana “ravnoteža između napretka i očuvanja, stimulacije i sigurnosti, globalnog i lokalnog”.

Kriterijumi su, između ostalog, bili radno vreme i ponuda ugostiteljskih i prodajnih objekata, raznolikost kulturne ponude, kvalitet i iskorišćenost javnog prostora, klima, stepen kriminala, kvalitet i dostupnost zdravstvene zaštite, kao i seksualne i verske slobode.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik