MBA se priključuje integracionim procesima

Bez autora
Jun 24 2012

Montenegro Biznis Alijansa će aktivno učestvovati u procesima koji se tiču priključivanja Crne Gore EU, kako bi na taj način što bolje pripremila članstvo na nove uslove poslovanja, saopšteno je na jučerašnjem sastanku te organizacije sa delegacijom Asocijacije malih i srednjih preduzeća Evropske unije – UEAPME i Privrednom komorom Beograda. Na sastanku je dogovoreno da na oktobarskom forumu u Briselu koji organizuje UEAPME prisustvuju predstavnici MBA, a u sklopu te poslovne delegacije biće i predstavnici Ministarstva ekonomije. Delegaciju će predvoditi predsjednik MBA Slobodan Radović – Krušo. Takođe je najavljeno da će MBA u narednom periodu postati član UEAPME što bi njenim članovima omogućilo korišćenje pomoći ove asocijacije u lobiranju na nivou EU i pojednostavilo pristup fondovima u sektorima energetike, poljoprivrede i zaštite životne sredine.

MBA se priključuje integracionim procesimaMontenegro Biznis Alijansa će aktivno učestvovati u procesima koji se tiču priključivanja Crne Gore EU, kako bi na taj način što bolje pripremila članstvo na nove uslove poslovanja, saopšteno je na jučerašnjem sastanku te organizacije sa delegacijom Asocijacije malih i srednjih preduzeća Evropske unije – UEAPME i Privrednom komorom Beograda.

Na sastanku je dogovoreno da na oktobarskom forumu u Briselu koji organizuje UEAPME prisustvuju predstavnici MBA, a u sklopu te poslovne delegacije biće i predstavnici Ministarstva ekonomije. Delegaciju će predvoditi predsjednik MBA Slobodan Radović – Krušo. Takođe je najavljeno da će MBA u narednom periodu postati član UEAPME što bi njenim članovima omogućilo korišćenje pomoći ove asocijacije u lobiranju na nivou EU i pojednostavilo pristup fondovima u sektorima energetike, poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Uvodno izlaganje imao je predstavnik UEAPME, Gerhard Huemer koji je kasnije odgovarao na pitanja predstavnika uspješnih crnogorskih preduzeća, a prilikom susreta istaknut je značaj saradnje MBA i PK Beograda i dogovoreni dalji oblici saradnje između ove dvije poslovne asocijacije.

Predsjednik PK Beograda Milan Janković istakao je spremnost za zalaganje i podršku MBA u njenim nastojanjima da svoje dalje aktivnosti usmjeri u pravcu obezbjeđivanja članovima više informacija i mogućnosti koji se tiču korišćenja fondova Evropske unije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik