Mogućnost saradnje sa kompanijom "Riko"

Bez autora
Jul 12 2016

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima slovenačke kompanije "Riko" o mogućnostima saradnje ove kompanije i privrednih subjekata Srpske koji se bave energetikom, metalskom i mašinskom proizvodnjom, kao i ekologijom. Republika Srpska će u narednih 10 godina biti veliko gradilište i stoga postoje velike mogućnosti za saradnju sa kompanijama iz regiona, među kojima je svakako i `Riko`, kao jedna od vodećih u oblasti industrije i energetike, naglasio je Đokić. On je rekao da je Republika Srpska u fazi izgradnje velikih energetskih projekata od kojih su neki već završeni, dok su drugi u fazi izgradnje i priprema za izgradnju, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Srpske.

Mogućnost saradnje sa kompanijom Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima slovenačke kompanije "Riko" o mogućnostima saradnje ove kompanije i privrednih subjekata Srpske koji se bave energetikom, metalskom i mašinskom proizvodnjom, kao i ekologijom.

"Republika Srpska će u narednih 10 godina biti veliko gradilište i stoga postoje velike mogućnosti za saradnju sa kompanijama iz regiona, među kojima je svakako i `Riko`, kao jedna od vodećih u oblasti industrije i energetike", naglasio je Đokić.

On je rekao da je Republika Srpska u fazi izgradnje velikih energetskih projekata od kojih su neki već završeni, dok su drugi u fazi izgradnje i priprema za izgradnju, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Srpske.

Navodeći preduzeća "MOFAS" i "EOP" iz Istočnog Sarajeva i "Novi Jelšingrad" iz Banjaluke, Đokić je podsjetio da Srpska ima jedan broj preduzeća koji kvalitetom rada i proizvodima mogu da budu partneri kompanije "Riko" kako na domaćem, tako i na svim ostalim tržištima na kojima je prisutna ova slovenačka kompanija.

Direktor kompanije "Riko" Janez Škrabec rekao je da je povod današnjeg sastanka to što ova kompanija na prostoru Srpske vidi velike mogućnosti za svoj budući razvoj.

Škrabec je naveo da su poslovne aktivnosti ove kompanije najviše u vezi sa izgradnjom hidroelektrana, visokonaponskih i niskonaponskih postrojenja, ali takođe i sa projektima u oblasti auto-industrije, te projekata koji se tiču prikupljanja i prerade otpadnih materijala i drugih ekoloških projekata.

Kompanija "Riko" je vodeća slovenačka kompanija koja se bavi inžinjeringom u oblasti energetike, industrije i zaštite životne sredine, ali isto tako i u oblastima građevinarstva i logistike.

Sastanku su prisustvovali i direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Srđan Todorović, direktor "HE na Drini" Višegrad Mile Lakić i predstavnici matičnog preduzeća "Elektroprivreda Republike Srpske".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik