Moody's umanjio rejting Sloveniji i prijeti joj bezvrijedni status

Bez autora
Aug 06 2012

Agencija Moody's umanjila je kreditnu sposobnost Sloveniji i to za tri razine, sa A2 na Baa2, čime se susjedna zemlja našla na samo dvije razine iznad bezvrijednog statusa, javlja Deutsche Welle. Moody's je lošu ocjenu pripisao sporom tempu uvođenja reformi u Sloveniji te rastu proračunskog deficita i trajnim rizicima u bankarskom sektoru. Ulje na vatru dolijevaju i rastuće špekulacije da će Slovenija trebati paket pomoći, a komentirajući odluku, Moody's je naveo da pogoršanje gospodarskog okruženja u Sloveniji povećava vjerojatnost da će u budućnosti Slovenci morati tražiti vanjsku pomoć.

Moody's umanjio rejting Sloveniji i prijeti joj bezvrijedni statusAgencija Moody's umanjila je kreditnu sposobnost Sloveniji i to za tri razine, sa A2 na Baa2, čime se susjedna zemlja našla na samo dvije razine iznad bezvrijednog statusa, javlja Deutsche Welle.

Moody's je lošu ocjenu pripisao sporom tempu uvođenja reformi u Sloveniji te rastu proračunskog deficita i trajnim rizicima u bankarskom sektoru.

Ulje na vatru dolijevaju i rastuće špekulacije da će Slovenija trebati paket pomoći, a komentirajući odluku, Moody's je naveo da pogoršanje gospodarskog okruženja u Sloveniji povećava vjerojatnost da će u budućnosti Slovenci morati tražiti vanjsku pomoć.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik