Najavljena privredna saradnja Banje Luke i Velenja

Bez autora
Mar 16 2015

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović i članovi delegacije iz Republike Slovenije, koju je predvodio gradonačelnik Velenja Bojan Kontič, razgovarali su danas o mogućnostima privredne saradnje. Pokušat ćemo na polju privrede da pronađemo mogućnosti saradnje. To je najbolji put da uspostavimo saradnju, a kada to ostvarimo onda možemo razgovarati i o saradnji u oblastima kulture, sporta i slično, rekao je Kontič. Naglasio je i da je Velenje manji grad, ali da je poznat po industriji koja se decenijama razvijala. Sigurni smo da od banjalučkih kolega možemo mnogo toga i naučiti. Mi smo na početku gradnje poslovne zone i sigurno je da od vas možemo dosta toga preuzeti, rekao je Kontič u izjavi novinarima nakon sastanka.

Najavljena privredna saradnja Banje Luke i VelenjaGradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović i članovi delegacije iz Republike Slovenije, koju je predvodio gradonačelnik Velenja Bojan Kontič, razgovarali su danas o mogućnostima privredne saradnje.

- Pokušat ćemo na polju privrede da pronađemo mogućnosti saradnje. To je najbolji put da uspostavimo saradnju, a kada to ostvarimo onda možemo razgovarati i o saradnji u oblastima kulture, sporta i slično - rekao je Kontič.

Naglasio je i da je Velenje manji grad, ali da je poznat po industriji koja se decenijama razvijala.

- Sigurni smo da od banjalučkih kolega možemo mnogo toga i naučiti. Mi smo na početku gradnje poslovne zone i sigurno je da od vas možemo dosta toga preuzeti - rekao je Kontič u izjavi novinarima nakon sastanka.

Gavranović je kazao da će banjalučka privredna delegacija posjetiti Velenje.

- Naš cilj je da se, prije svega, povežu poslovni ljudi i da jedni drugima predstavimo svoje mogućnosti i na koji način možemo sarađivati - dodao je banjalučki gradonačelnik.

On je podsjetio da Banja Luka ima veoma dobru saradnju sa slovenskim gradovima te da u gradu na Vrbasu uspješno egzistira Udruženje Slovenaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik