Nakon reforme sustava u Sloveniji, Triglav će jačati zdravstveno osiguranje u regiji

Bez autora
Jul 28 2023

Nakon transformacije dopunskog zdravstvenog osiguranja u Sloveniji, Triglav grupa će razvijati i jačati dopunsko zdravstveno osiguranje na tržištima Adria regije. Promijenjeni sustav zdravstvenog osiguranja u Sloveniji stupa na snagu od nove godine, kada će u Sloveniji prestati i svi ugovori o dopunskom zdravstvenom osiguranju.

Novela zakona kojom je, prema Triglavu, prekinuta nejasnoća oko promjena sustava dopunskog zdravstvenog osiguranja u Sloveniji, danas je stupila na snagu. Kako je navedeno u priopćenju, Triglav grupa podržava promjene u javnom zdravstvenom sustavu u Sloveniji, ali je način na koji se promjene uvode neočekivan.

Sukladno amandmanu koji je sabor potvrdio 6. srpnja, dopunsko zdravstveno osiguranje u sadašnjem obliku ukida se od 1. siječnja 2024., što znači da Grupa Triglav više neće pružati ta osiguranja u okviru slovenskog javnog zdravstvenog sustava, pojasnili su. Istoga dana prestaju i svi postojeći ugovori o dopunskom zdravstvenom osiguranju u Sloveniji.

Kao i do sada, Triglav će se iu budućnosti u svojoj osiguravateljskoj djelatnosti strateški usmjeriti na dodatna zdravstvena osiguranja, koja plasira i razvija kao komercijalne osigurateljne proizvode na tržištima Adria regije, napisali su.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik