Napredak ekonomske saradnje Srbije i NR Kine

Bez autora
Nov 03 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Li Mančangom o predstojećem Četvrtom samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, koji će 24. i 25. novembra biti održan u Sudžou. Bilateralna poseta premijera Vučića Narodnoj Republici Kini, na poziv premijera Li Kećijanga, biće realizovana nakon ovog samita. Vučić i Mančang su konstatovali da se kinesko-srpski odnosi uspešno razvijaju i da ekonomska saradnja napreduje, kao i da se realizuju dogovori postignuti tokom prošlogodišnje posete premijera Kine Srbiji. Premijer Srbije i ambasador Kine razgovarali su i o izgradnji i modernizaciji pruge između Beograda i Budimpešte, kako bi realizacija tog projekta, od vitalnog značaja za Srbiju, mogla da počne do kraja godine.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Li Mančangom o predstojećem Četvrtom samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, koji će 24. i 25. novembra biti održan u Sudžou.

Bilateralna poseta premijera Vučića Narodnoj Republici Kini, na poziv premijera Li Kećijanga, biće realizovana nakon ovog samita.

Vučić i Mančang su konstatovali da se kinesko-srpski odnosi uspešno razvijaju i da ekonomska saradnja napreduje, kao i da se realizuju dogovori postignuti tokom prošlogodišnje posete premijera Kine Srbiji.

Premijer Srbije i ambasador Kine razgovarali su i o izgradnji i modernizaciji pruge između Beograda i Budimpešte, kako bi realizacija tog projekta, od vitalnog značaja za Srbiju, mogla da počne do kraja godine.

Takođe, razmotreni su i drugi projekti u Srbiji u kojima učestvuju kineske kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik