OECD: Slovenski BDP ove godine pada 2%

Bez autora
May 22 2012

OECD je najavio Sloveniji gospodarski pad od dva posto u ovoj godini. Kriza će u Sloveniji trajati još iduću godinu kada će pad u gospodarstvu iznositi 0,4 posto. OECD je najavila i pad ukupne domaće potrošnje od čak četiri posto. Najviše će pri tome izgubiti investicije koje padaju već četvrtu godinu za redom te će pad ove godine iznositi čak 4,6 posto. Domaća osobna potrošnja će pasti za 2,1 posto, a državna za 3,5 posto. Slovensko će gospodarstvo spasiti rast izvoza od 2,9 posto, dok će se izvoz smanjiti za 1,2 postotna boda. Nezaposlenost će ove godine iznositi 8,8 posto, a 2013. godine će narasti na čak 9,2 posto.

OECD: Slovenski BDP ove godine pada 2%OECD je najavio Sloveniji gospodarski pad od dva posto u ovoj godini.

Kriza će u Sloveniji trajati još iduću godinu kada će pad u gospodarstvu iznositi 0,4 posto. OECD je najavila i pad ukupne domaće potrošnje od čak četiri posto. Najviše će pri tome izgubiti investicije koje padaju već četvrtu godinu za redom te će pad ove godine iznositi čak 4,6 posto.

Domaća osobna potrošnja će pasti za 2,1 posto, a državna za 3,5 posto. Slovensko će gospodarstvo spasiti rast izvoza od 2,9 posto, dok će se izvoz smanjiti za 1,2 postotna boda. Nezaposlenost će ove godine iznositi 8,8 posto, a 2013. godine će narasti na čak 9,2 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik