Općina Livno započela proces certifikacije

Bez autora
Nov 13 2014

U organizaciji Mreže za povoljno poslovno okruženje FBiH u Sarajevu je održana konferencija o BFC SEE program certifikacije gradova i općina sa povoljnim poslovnim okruženjem u JI Evropi.Na svečanosti su potpisani ugovori Mreže FBiH sa osam novih jedinica lokalne samouprave među kojima je i općina Livno u čije je ime ugovor potpisao načelnik općine Luka Ćelan izražavajući nadu da će Livno ispuniti zadane kriterije te tako nastaviti realizirati aktivnosti u svrhu stvaranja povoljnog poslovnog okruženja i privlačenja domaćih i stranih investicija.

Općina Livno započela proces certifikacijeU organizaciji Mreže za povoljno poslovno okruženje FBiH u Sarajevu je održana konferencija o BFC SEE program certifikacije gradova i općina sa povoljnim poslovnim okruženjem u JI Evropi.

Na svečanosti su potpisani ugovori Mreže FBiH sa osam novih jedinica lokalne samouprave među kojima je i općina Livno u čije je ime ugovor potpisao načelnik općine Luka Ćelan izražavajući nadu da će Livno ispuniti zadane kriterije te tako nastaviti realizirati aktivnosti u svrhu stvaranja povoljnog poslovnog okruženja i privlačenja domaćih i stranih investicija. Naglasio je kako je livanjska općina već znatno uradila na infrastrukturi, posebno u indistrijskoj zoni Begovača gdje je planirana izgradnja i jedne proizvodne tvornice (Violeta).

Inače, spomenuto certifikovanje općina sa povoljnim poslovnim okruženjem osmislila je Nacionalna alijansa za lokalni razvoj NALED u Srbiji 2007.godine, da bi im se prije dvije godine pridružile Hrvatska, Makedonija i BiH.

Ugovor o formiranju Regionalne mreže je potpisan 2013.godine a zadatak joj je stvaranje povoljnog poslovnog okruženja u spomenutom regionu u smislu smanjenja prepreka investitorima pojednostavljenjem procedura, pomaganjem u pribavljanju dokumentacije i povećavanjem transparentnosti u ovoj oblasti. Projekt podržavaju Njemačka agencija za međunarodnu saradnju (GIZ) i Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik