Portugalija: Prošla kriza, ukidaju porez na zaradu

Bez autora
Dec 15 2015

Nova portugalska vlada je najavila da će smanjiti ili potpuno ukinuti ekstra porez na mesečne zarade većine građana, koji je uveden tokom krize u zemlji.Prema rečima državnog sekretara iz portugalskog ministarstva za fiskalna pitanja Fernanda Rošea Andradea, porez će biti ukinut od naredne godine i to za domaćinstva sa prihodima nižim od 7.000 evra godišnje, dok će domaćinstva koja zarađuju do 20.000 evra platiti nižu poresku stopu od 1,0 odsto.

Portugalija: Prošla kriza, ukidaju porez na zaraduNova portugalska vlada je najavila da će smanjiti ili potpuno ukinuti ekstra porez na mesečne zarade većine građana, koji je uveden tokom krize u zemlji.

Prema rečima državnog sekretara iz portugalskog ministarstva za fiskalna pitanja Fernanda Rošea Andradea, porez će biti ukinut od naredne godine i to za domaćinstva sa prihodima nižim od 7.000 evra godišnje, dok će domaćinstva koja zarađuju do 20.000 evra platiti nižu poresku stopu od 1,0 odsto.

Andrade je, takođe, rekao da samo 12.000 domaćinstava zarađuje preko 80.000 evra godišnje, i da će za njih biti zadržana poreska stopa od 3,5 odsto.

Pomenuta mera bi, kako je ocenio, mogla da košta državu oko 430 miliona evra, navodi američka agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik