Poslovni forum u Banjaluci: Privrednici Srpske i Mađarske dogovaraju poslove

Bez autora
Apr 07 2024

U Banjaluci je u toku Poslovni forum kojem prisustvuju brojni domaći i mađarski privrednici s ciljem jačanja poslovnih veza i ekonomije dvije zemlje.

Današnji događaj kruna je dobrih odnosa Republike Srpske i Mađarske čija je delegacija koju predvodi premijer te zemlje Viktor Orban u dvodnevnoj posjeti našoj Republici.

Generalni direktor mađarske Agencije HEPA Gabor Jenei rekao je da su u Banjaluku doputovali predstavnici 24 firme mahom iz oblasti energetike, vodoprivrede i poljoprivrede.

- Riječ je o kompanijama koje imaju potencijal za izvoz tehnologije i kapitala. U našoj zemlji je mnogo preduzeća koje su zainteresovana za privrednu saradnju sa Srpskom. Predviđam da će nakon današnjeg postignutog sporazuma saradnja naših preduzeća krenuti u talasima - rekao je Janei.

Imre Kiš, predstavnik i rukovodilac firme “Kite”, koja je na tržištu prisutna 50 godina, kaže da im je stečeno iskustvo i kapital u prethodnim decenijama omogućilo da šire poslovanje u regionu.

- U 2020. godini smo u BiH osnovali ćerku firmu i naš cilj je da trgovinsko tehnologijom pomognemo svim privrednicima koji posluju sa nama- rekao je Kiš.

Potpredsjendik Unije poslodavaca Republike Srpske i vlasnik kompanije “Petroprojekt” iz Bratunca Janko Petrović istakao je da izvoze svoje proizvode u vise od 25 zemalja među kojima je i Mađarska.

- Ovaj forum za nas je veoma značajan. Nastojimo razmjeniti dosta ideja i upoznati novih budućih klijenata- rekao je Petrović koji se zahvalio funkcionerima dviju zemalja na ukazanoj prilici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik