Potpisana dva međunarodna sporazuma sa Kuvajtom

Bez autora
Mar 16 2010

Predstavnici državne delegacije Srbije sa delegacijom Kuvajta su potpisali sporazume o saradnji u oblasti zdravstva i o vazdušnom saobraćaju. Sporazumom o saradnji u oblasti zdravstva predviđeno je podsticanje i razmena iskustava u oblasti zdravstvene administracije, javnog zdravlja, hitne medicinske pomoći, kao i saradnje dveju država u oblasti medicinskih istraživanja. Sporazum o vazdušnom saobraćaju predviđa postavljanje pravnog okvira i osnovnih uslova za obavljanje vazdušnog saobraćaja između Srbije i Kuvajta. Bilateralni odnosi Srbije i Kuvajta su odlični, a u narednom periodu se očekuje unapređenje ekonomske saradnje. Robna razmena sa Kuvajtom izuzetno je niska i potrebno ju je poboljšati, a neophodno je i zainteresovati investitore iz te zemlje da dođu u Srbiju. Veoma je važno i da preduzeća iz Srbije ponude Kuvajtu svoje usluge.

Potpisana dva međunarodna sporazuma sa KuvajtomPredstavnici državne delegacije Srbije sa delegacijom Kuvajta su potpisali sporazume o saradnji u oblasti zdravstva i o vazdušnom saobraćaju.

Sporazumom o saradnji u oblasti zdravstva predviđeno je podsticanje i razmena iskustava u oblasti zdravstvene administracije, javnog zdravlja, hitne medicinske pomoći, kao i saradnje dveju država u oblasti medicinskih istraživanja.

Sporazum o vazdušnom saobraćaju predviđa postavljanje pravnog okvira i osnovnih uslova za obavljanje vazdušnog saobraćaja između Srbije i Kuvajta.

Bilateralni odnosi Srbije i Kuvajta su odlični, a u narednom periodu se očekuje unapređenje ekonomske saradnje. Robna razmena sa Kuvajtom izuzetno je niska i potrebno ju je poboljšati, a neophodno je i zainteresovati investitore iz te zemlje da dođu u Srbiju. Veoma je važno i da preduzeća iz Srbije ponude Kuvajtu svoje usluge.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik