Potpisani međudržavni sporazumi između Srbije i Rusije

Bez autora
Oct 16 2014

Predstavnici vlada Republike Srbije i Ruske Federacije potpisali su danas u Beogradu sedam međudržavnih sporazuma, memoranduma i protokola o saradnji u više različitih oblasti. Sporazumi su potpisani u prisustvu predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića. Ministar odbrane u Vladi Srbije Bratislav Gašić i direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Ruske Federacije Aleksandar Vasiljevič Fomin potpisali su Sporazum o vojno-tehničkoj saradnji. Direktor Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Republike Srbije Goran Matić i direktor Federalne službe za bezbednost Rusije Sergej Beseda potpisali su Sporazum o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.

Potpisani međudržavni sporazumi između Srbije i RusijePredstavnici vlada Republike Srbije i Ruske Federacije potpisali su danas u Beogradu sedam međudržavnih sporazuma, memoranduma i protokola o saradnji u više različitih oblasti.

Sporazumi su potpisani u prisustvu predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Ministar odbrane u Vladi Srbije Bratislav Gašić i direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Ruske Federacije Aleksandar Vasiljevič Fomin potpisali su Sporazum o vojno-tehničkoj saradnji.

Direktor Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Republike Srbije Goran Matić i direktor Federalne službe za bezbednost Rusije Sergej Beseda potpisali su Sporazum o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Nebojša Stefanović i direktor Federalne imigracione službe Konstantin Romodanovski potpisali su Sporazum o readmisiji i Protokol o njegovom sprovođenju.

Direktor Uprave carina Ministarstva finansija Vlade Srbije Miloš Tomić i rukovodilac Federalne carinske službe Rusije Andrej Beljaninov potpisali su Protokol između Uprave carina Srbije i Federalne carinske službe Rusije o razmeni podataka o carinskoj vrednosti robe koja se kreće između dve zemlje.

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Srbije Aleksandar Antić i generalni direktor Ruske energetske agencije Ministarstva energetike Rusije Anatolij Tihonov potpisali su Memorandum o razumevanju u oblasti energetske efikasnosti, uštede energije i obnovljivih izvora energije.

Direktor Direkcije za infrastrukturu "Železnica Srbije" Goran Maksić i generalni direktor "RŽD internešenel" Sergej Pavlov potpisali su Ugovor o rekonstrukciji tri deonice transevropskog železničkog koridora 10.

Direktor Direkcije za organizaciju prevoza "Železnica Srbije" Negoslav Teofilović i generalni direktor "RŽD internešenel" Sergej Pavlov potpisali su Ugovor o isporuci 27 dizel motornih vozila za prigradski saobraćaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik