Pregovori sa 49 investitora za 28.000 novih radnih mesta

Bez autora
May 11 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije izjavio je da se u ovom trenutku vode pregovori sa 49 značajnih investitora i da će, ukoliko se oni uspešno završe, to značiti novih 28.000 radnih mesta, koja će biti otvorena, pre svega, u siromašnijim delovima naše zemlje.Premijer je rekao da će do kraja godine biti uloženo pet milijardi dinara u obnovu 500 javnih objekata, bolnica, škola i domova zdravlja, uz najavu da će lično obići sve te objekte. On je ukazao na to da su nemačka Komercijalna banka i Rajfajzen banka preporučile kupovinu srpskih obveznica, što znači da je naša država prevazišla Poljsku, Mađarsku i Hrvatsku u onome što radi na kontroli javnih finansija.

Pregovori sa 49 investitora za 28.000 novih radnih mestaPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  da se u ovom trenutku vode pregovori sa 49 značajnih investitora i da će, ukoliko se oni uspešno završe, to značiti novih 28.000 radnih mesta, koja će biti otvorena, pre svega, u siromašnijim delovima naše zemlje.

Vučić je, na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije, rekao da će do kraja godine biti uloženo pet milijardi dinara u obnovu 500 javnih objekata, bolnica, škola i domova zdravlja, uz najavu da će lično obići sve te objekte.

On je ukazao na to da su nemačka Komercijalna banka i Rajfajzen banka preporučile kupovinu srpskih obveznica, što znači da je naša država prevazišla Poljsku, Mađarsku i Hrvatsku u onome što radi na kontroli javnih finansija.

To bi značilo da će neke od tih zemalja izgubiti milijarde u evropskim fondovima, i s druge strane, preporuka za kupovinu srpskih obveznica predstavlja poverenje u srpski finansijski sistem, objasnio je premijer.

Vučić je podvukao da će nakon mnogo godina uskoro moći da saopšti veoma dobru vest za Srbiju, a to je potvrda da se povećava kreditni rejting naše zemlje.

On je izrazio uverenje da će ta velika vest za građane Srbije biti potvrđena od svih važnih svetskih kreditnih agencija.

Nova vlada će možda imati jedno ministarstvo manje, naglasio je premijer, uz napomenu da će razgovore o tome započeti tek kada završi plan i program svog budućeg kabineta, za šta mu je, kako je dodao, potrebno još desetak dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik