Privredna komora FBiH i WIFI potpisali Sporazum o poslovnoj saradnji

Bez autora
Aug 01 2012

Privredna komora Federacije BiH (PK FBiH) i WIFI BH d.o.o. potpisali su krajem jula Sporazum o poslovnoj saradnji u cilju povezivanja obrazovanja i privrede u BiH kroz transfer i primjenu međunarodnog know-howa u poslovanju privrednih subjekata. Predmet tog sporazuma jeste poslovna i stručna saradnja u oblasti obrazovanja odraslih što obuhvata profesionalnu edukaciju, obuku, stručno osposobljavanje, prekvalifikaciju i dokvalifikaciu kadrova od WIFI BH d.o.o., eksluzivnog franšiznog partnera austrijskog instituta WIFI International za područje BiH. Činjenica da su svjedočanstva i diplome stečene putem mreže WIFI instituta međunarodno priznate i tražene, te da omogućavaju prohodnost na europskom tržištu rada i otvaraju izuzetne mogućnosti za unapređenje poslovanja kako na području BiH tako i van njega, predstavlja konkurentnu prednost koju nudi WIFI BH d.o.o.

Privredna komora FBiH i WIFI potpisali Sporazum o poslovnoj saradnjiPrivredna komora Federacije BiH (PK FBiH) i WIFI BH d.o.o. potpisali su krajem jula Sporazum o poslovnoj saradnji u cilju povezivanja obrazovanja i privrede u BiH kroz transfer i primjenu međunarodnog know-howa u poslovanju privrednih subjekata.

Predmet tog sporazuma jeste poslovna i stručna saradnja u oblasti obrazovanja odraslih što obuhvata profesionalnu edukaciju, obuku, stručno osposobljavanje, prekvalifikaciju i dokvalifikaciu kadrova od WIFI BH d.o.o., eksluzivnog franšiznog partnera austrijskog instituta WIFI International za područje BiH, objavila je PKFBiH.
 
„Činjenica da su svjedočanstva i diplome stečene putem mreže WIFI instituta međunarodno priznate i tražene, te da omogućavaju prohodnost na europskom tržištu rada i otvaraju izuzetne mogućnosti za unapređenje poslovanja kako na području BiH tako i van njega, predstavlja konkurentnu prednost koju nudi WIFI BH d.o.o. istakao je predsjednik Privredne komore FBIH Avdo Rapa.
 
„Cilj nam je na domaćem tržištu postati vodeći trening partner za preduzeća, organizacije i pojedince koji su zainteresovani za stalni razvoj i unapređenje svog poslovanja i karijere. Trenutno nam je fokus na metalnom sektoru (obuke zavarivača, cjevara,bravara i sl.)“, izjavio je direktor WIFI BH d.o.o Ensar Eminović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik