Privredni rast u januaru premašio očekivanja

Bez autora
Mar 10 2024

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), na kojoj je istaknuto da je privredni rast u januaru iznosio 3,8 odsto, što je više od predviđenog.

Na sednici je konstatovano da možemo očekivati i bolji rast u prvom kvartalu 2024. godine, uz napomenu da je najveći doprinos rastu u januaru dao IKT sektor i sektor poslovnih usluga.

Brnabić je istakla da su građevinstvo, industrija, putna infrastruktura, turizam, sektor IKT i poslovnih usluga, kao i nova tržišta, ključne oblasti privrede koje beleže rast i koje treba da budu u fokusu.

Ona je navela da plan „Srbija 2027” za period od 2024. do 2027. godine predviđa sveobuhvatni razvoj Srbije, uz programe za podizanje životnog standarda građana.

Premijerka je dodala da je za očuvanje održivog privrednog rasta neophodno i dalje ulaganje u kapitalne projekte.

Brnabić je, govoreći o oblasti turizma, istakla da ova privredna delatnost beleži značajan rast, koji se pre svega ogleda u većoj poseti stranih turista, i da ima veliki potencijal za dalji razvoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik