Privrednici pismenom izjavom mogu odgoditi plaćanje poreza

Bez autora
Mar 29 2020

Poreska uprava Republike Srpske (PURS) saopštila je da privredni subjekti koji imaju poteškoća u poslovanju, izazvanih pandemijom virusa korona, podnošenjem pismene izjave imaju mogućnost odgađanja plaćanja poreskih obaveza.

Vlada Republike Srpske je juče donijela Odluku o privremenoj odgodi plaćanja poreskih obaveza po osnovu poreza na dobit, poreza na dohodak, te naknade za unapređenje opštekorisnih funkcija šuma i protivpožarne naknade po godišnjoj poreskoj prijavi za 2019. godinu, sa 31. marta na 30. juni 2020. godine.

Iz PURS ističu da sve što privrednici treba da urade je da podnesu pismenu izjavu.

“Prema Odluci Vlade, odgoda plaćanja se odnosi na privredne subjekte-pravna lica i preduzetnike, koji usljed mjera na sprečavanju širenja virusa korona imaju poteškoće u poslovanju o čemu privredni subjekti podnose pismenu izjavu Poreskoj upravi Republike Srpske. Obaveze koje će na osnovu ove odluke biti odgađene, poreski obveznici će izmiriti u ratama do kraja 2020. godine”, saopštili su iz Poreske uprave RS.

Takođe, Poreska uprava RS obavještava poreske obveznike da od danas mogu preuzeti formu pismene izjave na sajtu Poreske uprave.

“Imajući u vidu da je u toku pandemija bolesti COVID-19, te da se preduzimaju sve potrebne mjere kako bi se spriječilo dalje širenje virusa, Poreska uprava je omogućila poreskim obveznicima da navedenu izjavu podnesu u elektronskom obliku na adresu odgodaplacanja@poreskaupravars.org ili faksom na brojeve telefona koji su takođe navedeni na sajtu PURS”, naveli su iz ove institucije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik