Projektovan rast BDP od 3,5 odsto u ovoj godini

Bez autora
Jan 25 2024

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), na kojoj je istaknuto da projektovan rast BDP za 2024. godinu iznosi 3,5 odsto.

Brnabić je navela da su građevinarstvo, putna infrastruktura, turizam, usluge i nova tržišta oblasti koje su ključne za ostvarivanje planiranog privrednog rasta, što se pokazalo i u protekloj godini.

Premijerka je ocenila da je detaljno sumiranje rezultata iz protekle godine važno kako bi nastavili sa rastom privrede koji je planiran za 2024. godinu, i pohvalila ostvareni rast od 2,5 odsto u 2023. godini.

Prema njenim rečima, plan „Srbija 2027“ za period od 2024. do 2027. godine predviđa sveobuhvatni razvoj Srbije, među kojima su programi za podizanje životnog standarda građana, projekti u oblasti nauke i tehnologije, obrazovanja, razvoja infrastrukture, industrijalizacije, energetike, ekologije, poljoprivrede, zdravstva, turizma, kao i u drugim oblastima od nacionalnog značaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik