Saradnja sarajevskih i zagrebačkih obrtnika

Bez autora
Apr 12 2010

Predsjednici obrtničkih komora Kantona Sarajevo i Zagreba, Mensur Bektić i Ivan Obad, potpisali su juče u Sarajevu Povelju prijateljstva, koja je plod višegodišnje saradnje dviju asocijacija. Dvije strane su se poveljom obavezale da će zajednički raditi na zaštiti, promovisanju, unapređenju i razvoju privrednih, stručnih i drugih interesa obrtništva, da će podsticati jačanje profesionalne i prijateljske saradnje i unapređivati edukaciju obrtnika, te štititi tradicionalne zanate kao kulturne i istorijske vrijednosti. Obad je istakao da Obrtnička komora Zagreba ima i sertifikat na osnovu kojeg može izdavati licence za majstore, odnosno organizovati majstorske ispite, što će doprinijeti boljoj edukaciji obrtnika.

Saradnja sarajevskih i zagrebačkih obrtnikaPredsjednici obrtničkih komora Kantona Sarajevo i Zagreba, Mensur Bektić i Ivan Obad, potpisali su juče u Sarajevu Povelju prijateljstva, koja je plod višegodišnje saradnje dviju asocijacija.

Dvije strane su se poveljom obavezale da će zajednički raditi na zaštiti, promovisanju, unapređenju i razvoju privrednih, stručnih i drugih interesa obrtništva, da će podsticati jačanje profesionalne i prijateljske saradnje i unapređivati edukaciju obrtnika, te štititi tradicionalne zanate kao kulturne i istorijske vrijednosti. Obad je istakao da Obrtnička komora Zagreba ima i sertifikat na osnovu kojeg može izdavati licence za majstore, odnosno organizovati majstorske ispite, što će doprinijeti boljoj edukaciji obrtnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik