Saradnja Srbije i Azerbejdžana

Bez autora
May 13 2010

U Bakuu su danas Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev potpisali zajedničku izjavu o razvoju bilateralnih odnosa, dok su resorni ministri vlada potpisali više sporazuma koji će omogućiti unapređenje saradnje u svim oblastima. Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisao je Sporazum o trgovini i ekonomskoj saradnji Srbije i Azerbejdžana, dok je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potpisao Sporazum o saradnji u borbi protiv svih vidova kriminala. Danas je potpisan i Protokol o saradnji ministarstava spoljnih poslova, kao i Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja između Srbije i Azerbejdžana. Srbija može da uvozi naftu, naftne derivate i gas iz Azerbejdžana, dok Srbija trenutno izvozi u Azerbejdžan farmaceutske proizvode i proizvode od čelika.

Saradnja Srbije i AzerbejdžanaU Bakuu su danas Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev potpisali zajedničku izjavu o razvoju bilateralnih odnosa, dok su resorni ministri vlada potpisali više sporazuma koji će omogućiti unapređenje saradnje u svim oblastima.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisao je Sporazum o trgovini i ekonomskoj saradnji Srbije i Azerbejdžana, dok je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potpisao Sporazum o saradnji u borbi protiv svih vidova kriminala.

Danas je potpisan i Protokol o saradnji ministarstava spoljnih poslova, kao i Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja između Srbije i Azerbejdžana.

Srbija može da uvozi naftu, naftne derivate i gas iz Azerbejdžana, dok Srbija trenutno izvozi u Azerbejdžan farmaceutske proizvode i proizvode od čelika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik