Skupština Srbije usvojila više zakona

Bez autora
Dec 29 2015

Narodna skupština Republike Srbije usvojila je danas Zakon o preuzimanju obaveza preduzeća JP "Srbijagas" Novi Sad prema privrednom društvu ''Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad i pretvaranju tih obaveza u javni dug Republike Srbije.Usvojen je i Zakon o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Skupština Srbije usvojila više zakonaNarodna skupština Republike Srbije usvojila je danas Zakon o preuzimanju obaveza preduzeća JP "Srbijagas" Novi Sad prema privrednom društvu ''Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad i pretvaranju tih obaveza u javni dug Republike Srbije.

Usvojen je i Zakon o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Skupština je podržala i Zakon o davanju garancije Republike Srbije u korist Societe Generale Banke Srbija a.d. Beograd, za izmirivanje obaveza Javnog preduzeća ''Srbijagas'' Novi Sad po osnovu ugovora o dugoročnom kreditu za izgradnju razvodnog gasovoda Aleksandrovac – Brus – Kopaonik – Raška – Novi Pazar – Tutin.

Poslanici su usvojili i set poreskih zakona, kojima je, pored ostalog, predviđeno proširivanje fiskalnog podsticaja na mala i mikro preduzeća, ali i smanjenje kazne za građane koji ne plate porez na vreme.

Parlament je izglasao i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, kao i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Data je saglasnost i na Zakon o izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala, Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, kao i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana.

Takođe, usvojeni su i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, kao i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama.

Poslanici su usvojili i Zakon o obnovi nakon elementarne i druge nepogode, Zakon o privrednim komorama, Zakon o zadrugama i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti.

Usvojen je i Zakon o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, pri čemu će taksa za Radio-televiziju Srbije (RTS) i Radio-televiziju Vojvodine (RTV) iznositi 150 dinara, a građani će je plaćati kroz račun za struju.

U periodu od 1. januara do 31. decembra naredne godine javni medijski servisi delimično će biti finansirani iz budžeta Srbije, a delimično iz takse.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik