Sličnosti Banjaluke i Patre otvaraju prostor za saradnju

Bez autora
Sep 08 2015

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović i član Organizacije za kulturu grčkog grada Patre Janis Tripanagnostopulos konstatovali su da ova dva grada imaju mnogo sličnosti, što otvara mogućnost za poboljšanje njihove saradnje u oblasti kulture, nauke, turizma i sporta. Gavranović je rekao da ova dva grada imaju dobru saradnju, ali da ona može biti obogaćena učešćem umjetnika iz Banjaluke na značajnim kulturnim manifestacijama u Patri. Oni su bili pristuni u Banjaluci u nekim oblastima horskog pjevanja i u sportu, posebno plivanju, ali mislimo da ta saradnja može biti mnogo sadržajnija, rekao je Gavranović. On je dodao da su Tripanagnostopulosova istraživanja u oblasti solarne energije i energetske održivosti veoma značajna, što može da bude most saradnje između Banjaluke i Patre.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović i član Organizacije za kulturu grčkog grada Patre Janis Tripanagnostopulos konstatovali su da ova dva grada imaju mnogo sličnosti, što otvara mogućnost za poboljšanje njihove saradnje u oblasti kulture, nauke, turizma i sporta.

Gavranović je rekao da ova dva grada imaju dobru saradnju, ali da ona može biti obogaćena učešćem umjetnika iz Banjaluke na značajnim kulturnim manifestacijama u Patri.

"Oni su bili pristuni u Banjaluci u nekim oblastima horskog pjevanja i u sportu, posebno plivanju, ali mislimo da ta saradnja može biti mnogo sadržajnija", rekao je Gavranović.

On je dodao da su Tripanagnostopulosova istraživanja u oblasti solarne energije i energetske održivosti veoma značajna, što može da bude most saradnje između Banjaluke i Patre.

Tripanagnostopulos je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je imao priliku da sa gradonačelnikom Banjaluke razgovara o mogućnostima ponovnog uspostavljanja saradnje dva grada.

"Patra i Banjaluka imaju mnogo sličnosti, kako u populaciji tako i njihovim aktivnostima i mislim da je to prilika za poboljšanje saradnje u oblasti kulture, nauke, turizma i sporta", rekao je Tripanagnostopulos.

On je istakao dobre veze sa Akademijom nauka i umjetnosti Republike Srpske, što otvara mogućnost za dalje posjete najvećem gradu Republike Srpske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik