Slijedi novo zaduženje od 750 milijuna eura

Bez autora
Feb 07 2011

Prošlu godinu Hrvatska će i u zadnjem tromjesečju završiti padom BDP-a. Unatoč tome, država je i dalje trošila previše, pa je deficit proračuna bio veći od 14 milijardi kuna, a isto se najavljuje i za ovu godinu. Najavljeno je da će se država sljedećeg mjeseca zadužiti za novih 750 milijuna eura. Znakovi gospodarskog oporavka su ovdje, vide se kroz oporavak osobne potrošnje, trgovine na malo, oporavak izvoza. (...) Očekivala bih da će dinamika oporavka jačati kako godina bude odmicala. Očekuje se kako će podaci za četvrto tromjesečje prošle godine pokazati blagi pad BDP-a te se napominje kako je hrvatsko gospodarstvo gotovo dvije pune godine provelo u krizi. Oporavak neće biti iznenadan, neće biti nagao, nego je veća vjerojatnost da gospodarski oporavak bude postupan.

Slijedi novo zaduženje od 750 milijuna euraProšlu godinu Hrvatska će i u zadnjem tromjesečju završiti padom BDP-a, rekla je u intervjuu Hrvatskom radiju ministrica financija Martina Dalić.

Unatoč tome, država je i dalje trošila previše, pa je deficit proračuna bio veći od 14 milijardi kuna, a isto se ministrica najavljuje i za ovu godinu. Najavila je da će se država sljedećeg mjeseca zadužiti za novih 750 milijuna eura.

"Znakovi gospodarskog oporavka su ovdje, vide se kroz oporavak osobne potrošnje, trgovine na malo, oporavak izvoza. (...) Očekivala bih da će dinamika oporavka jačati kako godina bude odmicala", kazala je Dalić u intervjuu za Hrvatski radio.

Očekuje kako će podaci za četvrto tromjesečje prošle godine pokazati blagi pad BDP-a te napominje kako je hrvatsko gospodarstvo gotovo dvije pune godine provelo u krizi.

"Mislim da oporavak neće biti iznenadan, neće biti nagao, nego je veća vjerojatnost da gospodarski oporavak bude postupan", rekla je Dalić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik