Slovenci žele poslove u Libiji

Bez autora
Apr 29 2012

U slovenskim poslovnim krugovima postoji velik interes za poslovanje na libijskom tržištu, zaključeno je na sastanku ministarstava te zemlje. Slovensko ministarstvo vanjskih poslova organiziralo je u četvrtak sastanak čiji je cilj otvaranje mogućnosti slovenskim kompanijama da posluju u Libiji. Na sastanku su učestvovali predstavnici ministarstava ekonomije, obrane, zdravstva, unutrašnjih i vanjskih poslova. Bili su prisutni, također, predstavnici Goapodarske komore Slovenije (GZS), Javne agencije za preduzetništvo i strane investicije (JAPTI), Slovenske izvozne i razvojne banke (SID) i slovenskog fonda za deminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF). Naglašena je uloga ministarstva vanjskih poslova, GZS, JAPTI i sličnih institucija u ovom poduhvatu. Postoji inicijativa za osnivanje konzorcija slovenskih kompanija zainteresiranih za djelovanje u Libiji, koji bi imao podršku kluba slovensko-libijskog prijateljstva. Dužnosnici su se složili da bi predstavnici ministarstva vanjskih poslova i poslovnih delegacija trebali uskoro otputovati u Libiju, u cilju jačanja veza s novim vlastima u Tripoliju i tamošnjim poduzećima.

Slovenci žele poslove u LibijiU slovenskim poslovnim krugovima postoji velik interes za poslovanje na libijskom tržištu, zaključeno je na sastanku ministarstava te zemlje.

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova organiziralo je u četvrtak sastanak čiji je cilj otvaranje mogućnosti slovenskim kompanijama da posluju u Libiji, prenijela je slovenska nacionalna agencija STA.

Na sastanku su učestvovali predstavnici ministarstava ekonomije, obrane, zdravstva, unutrašnjih i vanjskih poslova. Bili su prisutni, također, predstavnici Goapodarske komore Slovenije (GZS), Javne agencije za preduzetništvo i strane investicije (JAPTI), Slovenske izvozne i razvojne banke (SID) i slovenskog fonda za deminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF), navedeno je.

Naglašena je uloga ministarstva vanjskih poslova, GZS, JAPTI i sličnih institucija u ovom poduhvatu. Prema priopćenju Ministarstva, postoji inicijativa za osnivanje konzorcija slovenskih kompanija zainteresiranih za djelovanje u Libiji, koji bi imao podršku kluba slovensko-libijskog prijateljstva.

Dužnosnici su se složili da bi predstavnici ministarstva vanjskih poslova i poslovnih delegacija trebali uskoro otputovati u Libiju, u cilju jačanja veza s novim vlastima u Tripoliju i tamošnjim poduzećima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik