Slovenija stvara holding državnih kompanija

Bez autora
Jul 16 2012

Sa Slovenskim državnim holdingom (SDH) se želi postići preglednije, lakše i jednostavnije upravljanje državnom imovinom, koja je sada podijeljena na tri dijela: Sod, Kad i AUKN. Na taj je način slovenski ministar financija, Janez Šušteršič, komentirao prijedlog zakona o SDH-u, kojeg je prihvatila slovenska Vlada. Prijenos cijele državne imovine na jednu instituciju, SDH, omogućit će razvrstavanje ulaganja na strateške i portfeljska ulaganja te ona koja će se trebati restrukturirati. Tako će se mnogo lakše pregovarati s potencijalnim ulagačima. Vremenski nacrt će izgledati tako da će Sod započeti postupke preoblikovanja u SDH s danom stupanja na snagu zakona, a isti dan će se ukinuti AUKN; upravljanje njezinim ulaganjima će se odmah prenijeti na Sod.

Slovenija stvara holding državnih kompanijaSa Slovenskim državnim holdingom (SDH) se želi postići preglednije, lakše i jednostavnije upravljanje državnom imovinom, koja je sada podijeljena na tri dijela: Sod, Kad i AUKN.

Na taj je način slovenski ministar financija, Janez Šušteršič, komentirao prijedlog zakona o SDH-u, kojeg je prihvatila slovenska Vlada.

Prijenos cijele državne imovine na jednu instituciju, SDH, omogućit će razvrstavanje ulaganja na strateške i portfeljska ulaganja te ona koja će se trebati restrukturirati. Tako ćemo mnogo lakše pregovarati s potencijalnim ulagačima, ustvrdio je Šušteršič.

Vremenski nacrt će izgledati tako da će Sod započeti postupke preoblikovanja u SDH s danom stupanja na snagu zakona, a isti dan će se ukinuti AUKN; upravljanje njezinim ulaganjima će se odmah prenijeti na Sod.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik