Španija neće sprovoditi preporuke MMF-a

Bez autora
Jun 18 2012

Španski premijer Mariano Rahoj izjavio je u subotu da neće sprovoditi poslednje preporuke MMF-a, između ostalog o daljem smanjenju plata državnih službenika, pošto one predstavljaju neobavezujući savet. MMF je jedna od tri organizacije od kojih je španska vlada tražila procenu stanja bankarskog sektora u toj zemlji pre nego što se odredi konačan iznos paketa pomoći iz Evropske unije za španske banke. Poslednji izveštaj MMF-a koji je juče objavljen nije deo dokumenta o španskom bankarskom sektoru, već predstavlja redovnu ekonomsku analizu stanja privrede te zemlje. MMF je takođe predložio vladi u Madridu da poveća porez na dodatu vrednost i da povučene nedavno uvedeno smanjenje poreza u isplatama kredita za ljude koji prvi put kupuju nekretnine. Prethodna socijalistička vlada već je 2010. povećala PDV na 18 odsto.

Španija neće sprovoditi preporuke MMF-aŠpanski premijer Mariano Rahoj izjavio je u subotu da neće sprovoditi poslednje preporuke MMF-a, između ostalog o daljem smanjenju plata državnih službenika, pošto one predstavljaju neobavezujući savet.

MMF je jedna od tri organizacije od kojih je španska vlada tražila procenu stanja bankarskog sektora u toj zemlji pre nego što se odredi konačan iznos paketa pomoći iz Evropske unije za španske banke.

Poslednji izveštaj MMF-a koji je juče objavljen nije deo dokumenta o španskom bankarskom sektoru, već predstavlja redovnu ekonomsku analizu stanja privrede te zemlje.

MMF je takođe predložio vladi u Madridu da poveća porez na dodatu vrednost i da povučene nedavno uvedeno smanjenje poreza u isplatama kredita za ljude koji prvi put kupuju nekretnine. Prethodna socijalistička vlada već je 2010. povećala PDV na 18 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik