Sporazum o razmeni sredstava i dokumentacije između Srbije i Crne Gore

Bez autora
Apr 14 2010

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Dragan Šutanovac i ministar odbrane u Vladi Crne Gore Boro Vučinić potpisali su danas na aerodromu Batajnica Sporazum o razmeni sredstava i dokumentacije između vlada Srbije i Crne Gore. Crna Gora će Vojsci Srbije ustupiti šest aviona tipa “galeb G-4” koji su ostali u toj državi nakon raspada Državne zajednice Srbija i Crna Gora. Do septembra 2011. godine ovi avioni će biti remontovani i vraćeni u letno stanje. Srbija će Crnoj Gori za uzvrat ustupiti određeni broj akcija u preduzeću “Novi prvoborac” u Herceg Novom. Takođe, Crna Gora će od Srbije dobiti aerodromski uređaj za noćno letenje. Saradnja resornih ministarstava i dveju država koja se zasniva na principima međusobnog uvažavanja i poštovanja daje doprinos miru i stabilnosti u regionu. Ministri su danas pustili su u rad trenažer za obuku pilota, koji je Vlada Crne Gore prošle godine poklonila Srbiji.

Sporazum o razmeni sredstava i dokumentacije između Srbije i Crne GoreMinistar odbrane u Vladi Republike Srbije Dragan Šutanovac i ministar odbrane u Vladi Crne Gore Boro Vučinić potpisali su danas na aerodromu Batajnica Sporazum o razmeni sredstava i dokumentacije između vlada Srbije i Crne Gore.

Crna Gora će Vojsci Srbije ustupiti šest aviona tipa “galeb G-4” koji su ostali u toj državi nakon raspada Državne zajednice Srbija i Crna Gora. Do septembra 2011. godine ovi avioni će biti remontovani i vraćeni u letno stanje.

Srbija će Crnoj Gori za uzvrat ustupiti određeni broj akcija u preduzeću “Novi prvoborac” u Herceg Novom. Takođe, Crna Gora će od Srbije dobiti aerodromski uređaj za noćno letenje.

Saradnja resornih ministarstava i dveju država koja se zasniva na principima međusobnog uvažavanja i poštovanja daje doprinos miru i stabilnosti u regionu.

Ministri su danas pustili su u rad trenažer za obuku pilota, koji je Vlada Crne Gore prošle godine poklonila Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik