Srbija i CAR potpisale četiri sporazuma o saradnji

Bez autora
Feb 29 2024

Predstavnici vlada Srbije i Centralnoafričke Republike (CAR) potpisali su danas u Palati „Srbija“, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuadera, četiri sporazuma o međusobnoj saradnji.

Okvirni sporazum o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Centralnoafričke Republike, u ime Srbije, potpisao je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sa ministarkom spoljnih poslova, Frankofonije i dijaspore Silvi Baipo Temon.

Takođe, Dačić je sa Temon potpisao i Sporazum o osnivanju Mešovite komisije između Republike Srbije i CAR.

Sporazum o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Centralnoafričke Republike u oblasti odbrane potpisao je, u ime naše zemlje, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sa ministrom nacionalne odbrane i rekonstrukcije vojske Centralnoafričke Republike Klodom Ramo Biroom.

Memorandum o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Centralnoafričke Republike koji se odnosi na sprovođenje saradnje u oblastima geologije, rudarstva i naftnog sektora, potpisali su ministarka rudarstva i energetike u Vladi Srbije Dubravka Đedović Handanović i ministar rudarstva i geologije Centralnoafričke Republike Rufen Benam Beltungu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik