Srbija i Hrvatska skriveni dragulji na tržištu Istočne Evrope

Bez autora
Mar 21 2010

Švedska investiciona kompanija "Ist kapital" ocenila je da Srbija i Hrvatska predstavljaju skrivene dragulje na međunarodnom tržištu, jer ih je svetska ekonomska kriza u velikoj meri zaobišla. Stopa oporavka u Istočnoj Evropi veća je nego što smo u početku predviđali i sada vidimo potencijal ovih graničnih tržišta koja dosad nisu privukla veliku pažnju investicionih fondova. Nedostatak domaće investicione baze istočnoevropska tržišta čini nestabilnim, sa upadljivom dominacijom stranih investitora. Ipak, ogromna većina zapadnih investicija i dalje odlazi u Rusiju, gde "Ist kapital" ulaže čak 60 posto od ukupnog portfolija koji iznosi 3.4 milijarde evra.

Srbija i Hrvatska skriveni dragulji na tržištu Istočne EvropeŠvedska investiciona kompanija "Ist kapital" ocenila je da Srbija i Hrvatska predstavljaju skrivene dragulje na međunarodnom tržištu, jer ih je svetska ekonomska kriza u velikoj meri zaobišla, prenosi britanski sajt "Sitivajer".

"Stopa oporavka u Istočnoj Evropi veća je nego što smo u početku predviđali i sada vidimo potencijal ovih graničnih tržišta koja dosad nisu privukla veliku pažnju investicionih fondova", kaže predstavnica "Ist kapitala" Karine Hirn

Ona ocenjuje da nedostatak domaće investicione baze istočnoevropska tržišta čini nestabilnim, sa upadljivom dominacijom stranih investitora.

Ipak, ogromna većina zapadnih investicija i dalje odlazi u Rusiju, gde "Ist kapital" ulaže čak 60 posto od ukupnog portfolija koji iznosi 3.4 milijarde evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik