Srbija sigurno mesto za slovenačke investitore

Bez autora
Aug 31 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Sloveniji sa predsednikom Vlade te zemlje Miroslavom Cerarom o ekonomskim reformama u Srbiji, situaciji u regionu, migrantskoj krizi i slovenačkim investicijama u Srbiji. Vučić je tokom radnog ručka, koji je slovenački premijer organizovao u vili Bled, predložio održavanje još jedne zajedničke sednice vlada dveju zemalja i pozvao Cerara u bilateralnu posetu Srbiji. On je, takođe, uputio poziv slovenačkim kompanijama da u što većem broju ulažu u Srbiji, ne samo da bi iskoristili dobre uslove poslovanja, već da bi slovenačke radne navike preneli i srpskim radnicima. Cerar je, poželevši dobrodošlicu premijeru Srbije, istakao da je važna činjenica da Srbija predstavlja faktor stabilnosti u regionu, kao i da zbog stabilne političke situacije u zemlji, Srbija predstavlja sigurno mesto za slovenačke investitore.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Sloveniji sa predsednikom Vlade te zemlje Miroslavom Cerarom o ekonomskim reformama u Srbiji, situaciji u regionu, migrantskoj krizi i slovenačkim investicijama u Srbiji.

Vučić je tokom radnog ručka, koji je slovenački premijer organizovao u vili Bled, predložio održavanje još jedne zajedničke sednice vlada dveju zemalja i pozvao Cerara u bilateralnu posetu Srbiji.

On je, takođe, uputio poziv slovenačkim kompanijama da u što većem broju ulažu u Srbiji, ne samo da bi iskoristili dobre uslove poslovanja, već da bi slovenačke radne navike preneli i srpskim radnicima.

Cerar je, poželevši dobrodošlicu premijeru Srbije, istakao da je važna činjenica da Srbija predstavlja faktor stabilnosti u regionu, kao i da zbog stabilne političke situacije u zemlji, Srbija predstavlja sigurno mesto za slovenačke investitore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik