Srbija spremna za unapređenje saradnje sa Rusijom

Bez autora
Dec 28 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije izjavio je da ekonomska saradnja sa Ruskom Federacijom u narednoj godini mora da bude mnogo bolja, istakavši da očekuje i jačanje međusobne trgovinske razmene. On je ukazao na mogućnosti za intenziviranje saradnje dveju zemalja u svim oblastima društvenog života. Reč je, kako je dodao, o saradnji u sferi industrije, poljoprivrede, kulture, do vojne saradnje, u okviru koje je otvoreno pitanje sporazuma o remontovanju ruskih helikoptera, što će biti od ogromnog ekonomskog značaja za Srbiju. Postoji zaista veliki prostor za saradnju, ponovio je premijer i podsetio na to da se početkom januara očekuje dolazak potpredsednika Vlade Ruske Federacije u Srbiju.

Srbija spremna za unapređenje saradnje sa RusijomPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ekonomska saradnja sa Ruskom Federacijom u narednoj godini mora da bude mnogo bolja, istakavši da očekuje i jačanje međusobne trgovinske razmene. Vučić je u intervjuu za portal "Sputnjik" ukazao na mogućnosti za intenziviranje saradnje dveju zemalja u svim oblastima društvenog života.

Reč je, kako je dodao, o saradnji u sferi industrije, poljoprivrede, kulture, do vojne saradnje, u okviru koje je otvoreno pitanje sporazuma o remontovanju ruskih helikoptera, što će biti od ogromnog ekonomskog značaja za Srbiju.

Postoji zaista veliki prostor za saradnju, ponovio je premijer i podsetio na to da se početkom januara očekuje dolazak potpredsednika Vlade Ruske Federacije Dmitrija Rogozina u Srbiju.

Takođe, kako je dodao, u aprilu 2016. godine planiran je dolazak premijera Rusije Dmitrija Medvedeva, što će biti veliki podsticaj za dalju saradnju i unapređenje odnosa između dve države.

Vučić je naglasio da Ruske državne železnice (RŽD) na poslovima izgradnje, rehabilitacije i održavanja naših pruga nisu kasnile nijedan dan, uz zahvalnost direktoru tog preduzeća Olegu Belozorjevu na operativnosti i efikasnosti.

On je ujedno izneo očekivanje da će naredne godine biti potpisan ugovor sa Ruskim državnim železnicama o dugoročnom održavanju srpskih pruga.

U saradnji sa ruskom stranom, kako je naveo, rade se tri deonice, i to Ćuprija–Paraćin, Mala Krsna–Palanka i Sopot Kosmajski–Kovačevac, dok su u planu da se urade još dve deonice prema granici ka Makedoniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik