Srbija sve atraktivnija investiciona destinacija

Bez autora
Jan 13 2016

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić upoznao je danas ambasadora Finske u Srbiji Pertija Ikonena sa mogućnostima koje pruža novi Zakon o ulaganjima, i izrazio nadu da će finski privrednici prepoznati zašto je Srbija jedna od najpoželjnijih investicionih destinacija u Evropi. Sertić i Ikonen su tokom sastanka razgovarali i o unapređenju ekonomske saradnje dveju zemalja. Ikonen se tom prilikom interesovao za proces privatizacije u Srbiji, kao i za nova zakonska rešenja iz oblasti privrede, pre svega za Zakon o ulaganjima, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede...

Srbija sve atraktivnija investiciona destinacijaMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić upoznao je danas ambasadora Finske u Srbiji Pertija Ikonena sa mogućnostima koje pruža novi Zakon o ulaganjima, i izrazio nadu da će finski privrednici prepoznati zašto je Srbija jedna od najpoželjnijih investicionih destinacija u Evropi.

Sertić i Ikonen su tokom sastanka razgovarali i o unapređenju ekonomske saradnje dveju zemalja.

Ikonen se tom prilikom interesovao za proces privatizacije u Srbiji, kao i za nova zakonska rešenja iz oblasti privrede, pre svega za Zakon o ulaganjima, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ministar je takodje u toku dana izrazio je zahvalnost odlazećem ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majklu Kirbiju na pomoći Vlade te zemlje, posebno u stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta u Srbiji.

Sertić je, takođe, preneo zahvalnost svom sagovorniku na aktivnostima na privlačenju investitora iz SAD.

Kirbi je izneo uverenje da će Vlada Srbije nastaviti sa politikom privrednih reformi, i obećao nastavak američke pomoći, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik