Srbiju u 2016. očekuje dinamičan privredni rast

Bez autora
Jan 10 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je cilj Vlade da drži javne finansije pod kontrolom, da u ovoj godini obezbedi rast BDP od najmanje dva odsto i da smanjuje javni dug, tako da od 2017. godine nemamo deficit.Vučić je naveo da bi bio nezadovoljan svakim drugim rezultatom osim rastom BDP od najmanje dva odsto u ovoj godini, odnosno tri odsto u 2017. godini. On je poručio da Srbiju čeka teška, dobra i uspešna godina, uz ocenu da su objektivni pokazatelji takvi da nema sumnje da će ova godina biti bolja od prošle...

Srbiju u 2016. očekuje dinamičan privredni rastPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je cilj Vlade da drži javne finansije pod kontrolom, da u ovoj godini obezbedi rast BDP od najmanje dva odsto i da smanjuje javni dug, tako da od 2017. godine nemamo deficit.

Vučić je u intervjuu za Televiziju "Pink" naveo da bi bio nezadovoljan svakim drugim rezultatom osim rastom BDP od najmanje dva odsto u ovoj godini, odnosno tri odsto u 2017. godini.

On je poručio da Srbiju čeka teška, dobra i uspešna godina, uz ocenu da su objektivni pokazatelji takvi da nema sumnje da će ova godina biti bolja od prošle.

Srbija, kako je rekao, može biti zadovoljna rastom BDP, s obzirom na to da sličan ili nešto veći bruto društveni proizvod imaju Italija i Austrija, dok Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima duplo manji rast BDP.

Našoj zemlji je potreban mnogo veći rast, naglasio je premijer i podsetio na to da smo, bez obzira na teške i katastrofalne poplave, krenuli u reforme koje su počele da daju rezultate.

Vučić je napomenuo da je Srbija prošla tri revizije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), i da sada Vlada na čijem je čelu ima uspešan aranžman sa ovom finansijskom institucijom.

On je, ističući da u ovoj godini očekuje veliku ekspanziju srpske namenske industrije, rekao da će u fabriku za proizvodnju municije u Požegi biti uloženo između 20 i 27 miliona dolara, dok će celokupna investicija zajedno sa građevinskim radovima iznositi 45 miliona evra.

Prema njegovim rečima, završetak ovog projekta predviđen je do 1. maja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik