UMAR: Slovenija po konkurentnosti na europskom dnu

Bez autora
Oct 07 2013

U Sloveniji je većina vrijednosti kratkoročnih pokazatelja gospodarske aktivnosti bila na početku drugog tromjesečja na istoj razini kao i početkom godine. U srpnju se povećao samo robni izvoz koji je jedini iznad prosječne vrijednosti iz srpnja 2008. Opseg proizvodnje prerađivačke djelatnosti se smanjio nakon stagancije u drugom tromjesečju. Slovenija je još uvijek među državama kojima se pogoršala pozicija na listi globalne konkurentnosti od početka krize. U ovom se razdoblju Slovenija spustila među posljednju četvrtinu najmanje konkurentnih članica Europske unije.

UMAR: Slovenija po konkurentnosti na europskom dnuU Sloveniji je većina vrijednosti kratkoročnih pokazatelja gospodarske aktivnosti bila na početku drugog tromjesečja na istoj razini kao i početkom godine, konstatira Ured za makroekonomske analize (UMAR).

U srpnju se povećao samo robni izvoz koji je jedini iznad prosječne vrijednosti iz srpnja 2008. Opseg proizvodnje prerađivačke djelatnosti se smanjio nakon stagancije u drugom tromjesečju.

"Slovenija je još uvijek među državama kojima se pogoršala pozicija na listi globalne konkurentnosti od početka krize", kažu u UMAR-u.

U ovom se razdoblju Slovenija spustila među posljednju četvrtinu najmanje konkurentnih članica Europske unije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik