Unapređenje ekonomske saradnje sa Južnom Korejom

Bez autora
Jun 16 2013

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) saopštila je da je u prostorijama Ministarstva finansija i privrede održan sastanak privrednika Srbije i Južne Koreje. Cilj sastanka je povezivanje domaćih izvoznika sa potencijalnim kupcima u Južnoj Koreji, a organizatori skupa su Udruženje uvoznika Republike Koreje (KOIMA), SIEPA i Privredna komora Srbije (PKS). U korejskoj delegaciji nalazi se 14 kompanija zainteresovanih da uvoze proizvode iz naše zemlje, za šta su im svoju ponudu predstavili predstavnici više od 50 srpskih firmi. Okupljenim privrednicima obratili su se ambasador Republike Koreje u Srbiji Kim Kvang-Keun, državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Aleksandar Ljubić, državni sekretar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stevan Nikčević, direktor SIEPA Božidar Laganin i potpredsednik PKS Raša Ristivojević.

Unapređenje ekonomske saradnje sa Južnom KorejomAgencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) saopštila je da je u prostorijama Ministarstva finansija i privrede održan sastanak privrednika Srbije i Južne Koreje.

Cilj sastanka je povezivanje domaćih izvoznika sa potencijalnim kupcima u Južnoj Koreji, a organizatori skupa su Udruženje uvoznika Republike Koreje (KOIMA), SIEPA i Privredna komora Srbije (PKS).

U korejskoj delegaciji nalazi se 14 kompanija zainteresovanih da uvoze proizvode iz naše zemlje, za šta su im svoju ponudu predstavili predstavnici više od 50 srpskih firmi.

Okupljenim privrednicima obratili su se ambasador Republike Koreje u Srbiji Kim Kvang-Keun, državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Aleksandar Ljubić, državni sekretar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stevan Nikčević, direktor SIEPA Božidar Laganin i potpredsednik PKS Raša Ristivojević.

Izbor proizvoda koje korejske firme žele da uvoze iz Srbije je raznolik i, između ostalog, uključuje pšenično brašno, organsku hranu, medicinsko bilje, aluminijumske limove, nameštaj, drvo, mineralnu vodu i drugo.

Iako je srpski izvoz u Južnu Koreju u poslednje dve godine dupliran, ovo tržište od približno 50 miliona ljudi i dalje je neiskorišćeno od naših izvoznika, a ovaj susret predstavlja još jednu priliku da se ta saradnja poboljša, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik