Unapređenje saradnje sa Francuskom

Bez autora
Sep 07 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa ambasadorom Francuske u Srbiji Kristin Moro, koja je predstavila novog ekonomskog savetnika Ambasade Žan Pjer Gastoa, koji će se baviti poboljšanjem ekonomskih odnosa dveju zemalja. Na sastanku je konstatovano da je međusobna saradnja dobra, ali da ima prostora za njeno unapređenje, naročito u okviru infrastrukturnih projekata. Mihajlović je istakla da veruje da će dve zemlje imati uspešnu i efikasnu saradnju i ubuduće, i poručila da su Vlada i resorno ministarstvo otvoreni za razgovore o sadašnjim i budućim projektima. Moro je potvrdila da je francuska avio-kompanija zainteresovana za proces privatizacije srpske avio-kompanije "Er Srbija", za koju će do kraja ove ili početkom sledeće godine budući privatizacioni savetnik predložiti modele koji najviše odgovaraju Srbiji.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa ambasadorom Francuske u Srbiji Kristin Moro, koja je predstavila novog ekonomskog savetnika Ambasade Žan Pjer Gastoa, koji će se baviti poboljšanjem ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Na sastanku je konstatovano da je međusobna saradnja dobra, ali da ima prostora za njeno unapređenje, naročito u okviru infrastrukturnih projekata.

Mihajlović je istakla da veruje da će dve zemlje imati uspešnu i efikasnu saradnju i ubuduće, i poručila da su Vlada i resorno ministarstvo otvoreni za razgovore o sadašnjim i budućim projektima.

Moro je potvrdila da je francuska avio-kompanija zainteresovana za proces privatizacije srpske avio-kompanije "Er Srbija", za koju će do kraja ove ili početkom sledeće godine budući privatizacioni savetnik predložiti modele koji najviše odgovaraju Srbiji.

Mihajlović je pozdravila interesovanje za privatizaciju profitabilnog domaćeg avio-prevoznika, i ukazala na to da će se nakon preporuke konsultantske kuće znati više detalja, koji će opredeliti ovaj planirani međunarodni tender.

To mora da bude međunarodno poznata konsultantska kuća sa iskustvom na ovakvim poslovima, ocenila je ona i dodala da Srbija i Francuska imaju puno potencijala za zajedničku saradnju koje mogu da razvijaju, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik