Unapređenje saradnje sa Indonezijom

Bez autora
Nov 12 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas zahvalnost ambasadoru Indonezije u Srbiji Samuelu Samsonu na njegovom velikom doprinosu razvoju bilateralnih odnosa dveju zemalja. Vučić je u razgovoru sa ambasadorom Samsonom, koji završava svoj četvorogodišnji mandat u Srbiji, ocenio da su tokom tog perioda odnosi Srbije i Indonezije podignuti na još viši nivo. Premijer je istakao potrebu jačanja ekonomske saradnje, s obzirom na to da indonežanska ekonomija ima jednu od najvećih stopa rasta u Aziji, pri čemu ta zemlja ima i povoljan geostrateški položaj. On je naglasio da su kompanije iz Indonezije dobrodošle u Srbiju, uz poruku da će im biti obezbeđeni najbolji uslovi za poslovanje.

Unapređenje saradnje sa IndonezijomPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas zahvalnost ambasadoru Indonezije u Srbiji Samuelu Samsonu na njegovom velikom doprinosu razvoju bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Vučić je u razgovoru sa ambasadorom Samsonom, koji završava svoj četvorogodišnji mandat u Srbiji, ocenio da su tokom tog perioda odnosi Srbije i Indonezije podignuti na još viši nivo.

Premijer je istakao potrebu jačanja ekonomske saradnje, s obzirom na to da indonežanska ekonomija ima jednu od najvećih stopa rasta u Aziji, pri čemu ta zemlja ima i povoljan geostrateški položaj.

On je naglasio da su kompanije iz Indonezije dobrodošle u Srbiju, uz poruku da će im biti obezbeđeni najbolji uslovi za poslovanje.

Samson je iskazao podršku reformskom kursu Vlade Srbije, kao i očekivanje da će uskoro doći do realizacije međudržavnih poseta na najvišem nivou, koje bi, kako je ocenio, još više unapredile bilateralne odnose.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik