Unaprijediti saradnju Srpske i Britanije

Bez autora
Mar 12 2015

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i britanski ambasador u BiH Edvard Ferguson zaključili su na današnjem sastanku da postoji prostor za unapređenje saradnje Srpske i Velike Britanije i da će uložiti zajedničke napore da se ta saradnja uspješno realizuje, saopšteno je iz biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.Đokić je pozvao Fergusona da iskoristi svoj diplomatski uticaj i pozove zainteresovane investitore na nova ulaganja u Srpsku. On je istakao da Vlada Srpske aktivno radi na stvaranju boljeg privrednog ambijenta, a donošenjem paketa reformskih zakona stvorena je solidna osnova za nove investicije, koje će omogućiti rast i zapošljavanje.

Unaprijediti saradnju Srpske i BritanijeMinistar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i britanski ambasador u BiH Edvard Ferguson zaključili su na današnjem sastanku da postoji prostor za unapređenje saradnje Srpske i Velike Britanije i da će uložiti zajedničke napore da se ta saradnja uspješno realizuje, saopšteno je iz biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Đokić je pozvao Fergusona da iskoristi svoj diplomatski uticaj i pozove zainteresovane investitore na nova ulaganja u Srpsku.

On je istakao da Vlada Srpske aktivno radi na stvaranju boljeg privrednog ambijenta, a donošenjem paketa reformskih zakona stvorena je solidna osnova za nove investicije, koje će omogućiti rast i zapošljavanje.

Đokić je naglasio da Srpska ima značajne resurse, koji nisu dovoljno iskorišteni, posebno u sektoru drvoprerade koji bilježi konstantan rast, te rudarstva i elektroenergetike.

On je rekao da će pažnja i dalje biti usmjerena na razvoj sektora energetike, a posebno na projekte zasnovane na proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora, gdje Republika Srpska ima značajan neiskorišten potencijal.

Na sastanku je konstatovano da je Velika Britanija drugi investitor u BiH, prvenstveno zahvaljujući kompaniji "EFT", koja u Stanarima gradi termoelektranu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik