USAID pokreće projekt jačanja pravosuđa u našoj zemlji

Bez autora
Nov 18 2014

Kompanija „Millennium DPI Partners“ (MDPI) sa sjedištem u Americi i u Sarajevu, koju je angažirala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) za pružanje podrške bh. pravosuđu, još razmatra pristigle prijave kandidata koje je tražila u nedavno objavljenom konkursu.USAID pokreće petogodišnji projekt jačanja pravosuđa s posebnim akcentom na borbu protiv korupcije u BiH. U tom smislu je kompanija MDPI raspisala konkurs u kojem traži stručnjake specijalizirane za monitoring, trening i evaluaciju te pravnog stručnjaka za borbu protiv korupcije.

USAID pokreće projekt jačanja pravosuđa u našoj zemljiKompanija „Millennium DPI Partners“ (MDPI) sa sjedištem u Americi i u Sarajevu, koju je angažirala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) za pružanje podrške bh. pravosuđu, još razmatra pristigle prijave kandidata koje je tražila u nedavno objavljenom konkursu.

Kako je „Dnevni avaz“ već pisao, USAID pokreće petogodišnji projekt jačanja pravosuđa s posebnim akcentom na borbu protiv korupcije u BiH. U tom smislu je kompanija MDPI raspisala konkurs u kojem traži stručnjake specijalizirane za monitoring, trening i evaluaciju te pravnog stručnjaka za borbu protiv korupcije.

Na upit upućen kompaniji MDPI o tome ima li zainteresiranih kandidata i o kojem je broju riječ, odgovoreno nam je da je proces angažiranja osoblja na USAID-ovom projektu pravosuđa u toku te da zbog toga nisu u mogućnosti dati odgovor.

Također, zanimalo nas je postoji li plan u kojim će institucijama raditi primljeni kandidati i na koji način će biti finansirani.

- Izrada plana rada USAID-ovog projekta pravosuđa također je u toku. Tehnička podrška koju ćemo pružiti sudovima i tužilaštvima na jačanju kapaciteta za borbu protiv korupcije neće podrazumijevati upošljavanje osoba koje će raditi u institucijama BiH, u ovom slučaju u pravosuđu BiH. Sve plaće uposlenih na USAID-ovom projektu pravosuđa bit će određene u skladu s federalnim propisima SAD - odgovor je koji smo dobili iz MDPI-ja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik