Usvojeno osam zakona

Bez autora
Jul 28 2011

Skupština Srbije danas je usvojila je Zakon o energetici koji predviđa liberalizaciju svih segmenata energetskog tržišta u Srbiji, čime je ispunjen još jedan od uslova na putu naše zemlje ka Evropskoj uniji (EU). Na današnjoj sednici usvojen je i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju koji propisuje osnivanje Centra za istraživanje udesa i ozbiljnih nezgoda kao posebne i nezavisne institucije. Skupština je usvojila i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju kojima je, između ostalog, planirano proširivanje kruga osoba koje ispunjavaju uslove da budu osiguranici, kao i pravo na promenu pola iz medicinskih razloga o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Usvojeno osam zakonaSkupština Srbije danas je usvojila je Zakon o energetici koji predviđa liberalizaciju svih segmenata energetskog tržišta u Srbiji, čime je ispunjen još jedan od uslova na putu naše zemlje ka Evropskoj uniji (EU), saopšteno je iz Vlade Republike Srbije.

Na današnjoj sednici usvojen je i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju koji propisuje osnivanje Centra za istraživanje udesa i ozbiljnih nezgoda kao posebne i nezavisne institucije.

Skupština je usvojila i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju kojima je, između ostalog, planirano proširivanje kruga osoba koje ispunjavaju uslove da budu osiguranici, kao i pravo na promenu pola iz medicinskih razloga o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Usvojeni su i Zakon o dopuni Zakona o ratifikaciji Opcionog protokola uz Konvenciju protiv torture i drugih surovih, neljudskih ili ponižavajućih kazni i postupaka, kao i zakoni o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara Albanije o readmisiji lica koja nezakonito borave i Sporazuma Vlade Srbije i Vlade Kipra o saradnji u oblasti odbrane.

Takođe, Skupština je usvojila i Zakon o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije koju predstavlja Ministarstvo odbrane i Vlade Kuvajta koju predstavlja Ministarstvo odbrane o saradnji u oblasti odbrane, dodaje se u saopštenju.

Usvajanjem pomenutih zakona i izborom predsednika i članova Saveta Agencije za energetiku poslanici Skupštine Srbije završili su rad koji bi, nakon letnje pauze, trebalo da nastave za mesec dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik