Veće interesovanje američkih investitora za Srbiju

Bez autora
Nov 03 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Majkl Kirbi ocenili su danas da su bilateralni odnosi dveju zemalja u usponu i da postoje velike mogućnosti za unapređenje saradnje u svim oblastima. Vučić je tokom razgovora upoznao Kirbija sa pozitivnim ekonomskim rezultatima koje donose reforme i mere Vlade Srbije, i preneo mu zahvalnost za podršku za njihovo sprovođenje. Kirbi je objasnio da se zbog toga povećava i interesovanje američkih kompanija za ulaganje u Srbiji. Premijer je ponovio da Srbija ne odstupa od evropskog puta i da sa najvećom odgovornošću učestvuje u planu EU za rešavanje migrantske krize, iako nije država članica. Prema njegovim rečima, to je jedan od načina da Srbija doprinese stabilnosti u regionu.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Majkl Kirbi ocenili su danas da su bilateralni odnosi dveju zemalja u usponu i da postoje velike mogućnosti za unapređenje saradnje u svim oblastima.

Vučić je tokom razgovora upoznao Kirbija sa pozitivnim ekonomskim rezultatima koje donose reforme i mere Vlade Srbije, i preneo mu zahvalnost za podršku za njihovo sprovođenje.

Kirbi je objasnio da se zbog toga povećava i interesovanje američkih kompanija za ulaganje u Srbiji.

Premijer je ponovio da Srbija ne odstupa od evropskog puta i da sa najvećom odgovornošću učestvuje u planu EU za rešavanje migrantske krize, iako nije država članica.

Prema njegovim rečima, to je jedan od načina da Srbija doprinese stabilnosti u regionu.

Na sastanku su razmotrena i druga aktuelna regionalna i međunarodna pitanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik