Velika Britanija prenosi iskustva Srbiji u oblasti ekonomije

Bez autora
Oct 28 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić informisao je danas lidera Donjeg doma Parlamenta Velike Britanije i bivšeg ministra spoljnih poslova Vilijama Hejga o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji i regionu, kao i o ekonomskim reformama koje je Vlada Srbije sprovela. Vučić, koji boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Londonu, istakao je da želi da iskoristi ekonomiju kao sponu za regionalno povezivanje. Hejg je pozdravio mere fiskalne konsolidacije, uz ocenu da je ekonomija od fundamentalnog značaja. On je naglasio da Velika Britanija ima veliko iskustvo kada je reč o ekonomskim merama, koje može da bude od velike pomoći Srbiji. Hejg je ukazao na to da je Velika Britanija od 2010. godine smanjila broj zaposlenih u javnom sektoru za 400.000, što je dovelo do povećanja broja zaposlenih u privatnom sektoru u naredne četiri godine za 2,1 milion. To je, kako je istakao, dovelo do najmanje stope nezaposlenosti u toj zemlji u poslednjoj deceniji.

Velika Britanija prenosi iskustva Srbiji u oblasti ekonomijePredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić informisao je danas lidera Donjeg doma Parlamenta Velike Britanije i bivšeg ministra spoljnih poslova Vilijama Hejga o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji i regionu, kao i o ekonomskim reformama koje je Vlada Srbije sprovela.

Vučić, koji boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Londonu, istakao je da želi da iskoristi ekonomiju kao sponu za regionalno povezivanje.

Hejg je pozdravio mere fiskalne konsolidacije, uz ocenu da je ekonomija od fundamentalnog značaja.

On je naglasio da Velika Britanija ima veliko iskustvo kada je reč o ekonomskim merama, koje može da bude od velike pomoći Srbiji.

Hejg je ukazao na to da je Velika Britanija od 2010. godine smanjila broj zaposlenih u javnom sektoru za 400.000, što je dovelo do povećanja broja zaposlenih u privatnom sektoru u naredne četiri godine za 2,1 milion.

To je, kako je istakao, dovelo do najmanje stope nezaposlenosti u toj zemlji u poslednjoj deceniji.

Vučić i Hejg su razgovarali i o regionalnoj saradnji i potrebi da se kroz zajedničke projekte dođe do napretka regiona zapadnog Balkana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik