Velike mogućnosti za razvoj saradnje sa Alžirom

Bez autora
Nov 18 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Narodne nacionalne skupštine DNR Alžira Muhamed Larbi Uld Kalifa ocenili su danas da dve zemlje imaju veoma dobre i prijateljske odnose. Vučić je tom prilikom posebno iskazao zahvalnost Srbije Alžiru zbog principijelnog stava da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Tradicionalno prijateljstvo dveju država pokazalo se i nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju, kada je Alžir uputio jednu od najvećih bilateralnih donacija, podsetio je premijer. Na sastanku je konstatovano da postoje velike mogućnosti za unapređenje parlamentarne i ekonomske saradnje dveju zemalja. Istovremeno, Vučić je upoznao sagovornika sa ekonomskim merama koje Vlada Srbije preduzima u cilju ozdravljenja privrede.

Velike mogućnosti za razvoj saradnje sa AlžiromPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Narodne nacionalne skupštine DNR Alžira Muhamed Larbi Uld Kalifa ocenili su danas da dve zemlje imaju veoma dobre i prijateljske odnose.

Vučić je tom prilikom posebno iskazao zahvalnost Srbije Alžiru zbog principijelnog stava da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Tradicionalno prijateljstvo dveju država pokazalo se i nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju, kada je Alžir uputio jednu od najvećih bilateralnih donacija, podsetio je premijer.

Na sastanku je konstatovano da postoje velike mogućnosti za unapređenje parlamentarne i ekonomske saradnje dveju zemalja.

Istovremeno, Vučić je upoznao sagovornika sa ekonomskim merama koje Vlada Srbije preduzima u cilju ozdravljenja privrede.

Kalifa, koji predvodi delegaciju Skupštine DNR Alžira u poseti Beogradu, uputio je poziv Srbiji da se uključi u ostvarivanje plana ekonomskog razvoja te zemlje od 2015. do 2019. godine.

On je ukazao na to da mogućnosti za saradnju postoje u oblasti poljoprivrede, infrastrukture i hidrotehnike, i dodao da su srpska preduzeća veoma cenjena u Alžiru, uz očekivanje da će njihov broj biti povećan.

Predsednik Skupštine Alžira podržao je teritorijalnu celovitost i suverenitet Srbije, i poručio da ta zemlja nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

U razgovoru je postignuta saglasnost o neophodnosti unapređenja saradnje u borbi protiv međunarodnog terorizma.

Srbija podržava alžirske inicijative za mirno rešavanje kriznih žarišta na afričkom kontinentu, zaključio je Vučić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik