Vlada će predložiti da Morsko dobro upravlja Lukom Budva

Bez autora
Jul 25 2023

Vlada će, na zahtjev građana Budve, predložiti da Morsko dobro upravlja Lukom Budva, dok budvanska Opština ne riješi svoje interne probleme i donese odluku o preuzimanju, saopštio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

“Želimo nesmetano funkcionisanje Marine Budva, naročito imajući u vidu da je u toku ljetnja turistička sezona”, napisao je Abazović na svom Facebook profilu.

"Vlada ostaje pri stavu da Lukom upravlja Opština Budva i izražavamo spremnost da odmah nakon što se stvore preduslovi koji su u nadležnosti lokalnog parlamenta, istu odluku učinimo operativnom", napisao je Abazović na Fejsbuku.

Odluka o zaključivanju sporazuma radi regulisanja prava i obaveza između Opštine Budva i Dukley marina oko preuzimanja Luke Budva, trebalo je da se nađe na dnevnom redu današnje sjednice Skupštine budvanske Opštine, koja nije održana, jer nije bilo kvoruma, prenosi portal Vijesti.

Odluka, kojom je predviđeno da Opština Budva kompanji Dukley marina, koja je do sada upravljala Lukom Budva, za preuzimanje mora platiti čak 585 hiljada eura, u ponedjeljak nije prošla skupštinski Odbor za statut i propise.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik