Zbog političke klime moguće snižavanje rejtinga BiH

Bez autora
Aug 17 2011

Međunarodna agencija za određivanje kreditnog rejtinga, "Standard and Poors" (S&P), saopštila je danas da je promijenila prognozu rejtinga Bosne i Hercegovine sa "stabilne" na "negativnu", zbog pogoršanja političke klime u toj zemlji. "Standard and Poors" u saopštenju navodi da je promjena prognoze uzrokovana njihovom procjenom "da će vjerovatno doći do sniženja rejtinga BiH ukoliko politička klima nastavi negativno da utiče na upravljanje javnim sektorom i spoljnu zaduženost te države". Budući da BiH, ni devet mjeseci nakon opštih izbora nema vladu na državnom nivou, ta situacija bi mogla da "ugrozi usvajanje budžeta za 2011. godinu, kao i okvirni fiskalni dogovor za period između 2012. i 2014, na kojem će se bazirati budući budžeti". Ona je istovremeno potvrdila ocjenu dugoročnog rejtinga Bosne i Hercegovine od B+ i kratkoročnog od B.

Zbog političke klime moguće snižavanje rejtinga BiHMeđunarodna agencija za određivanje kreditnog rejtinga, "Standard and Poors" (S&P), saopštila je danas da je promijenila prognozu rejtinga Bosne i Hercegovine sa "stabilne" na "negativnu", zbog pogoršanja političke klime u toj zemlji.

"Standard and Poors" u saopštenju navodi da je promjena prognoze uzrokovana njihovom procjenom "da će vjerovatno doći do sniženja rejtinga BiH ukoliko politička klima nastavi negativno da utiče na upravljanje javnim sektorom i spoljnu zaduženost te države", prenijela je agencija AFP.

Budući da BiH, ni devet mjeseci nakon opštih izbora nema vladu na državnom nivou, ta situacija bi mogla da "ugrozi usvajanje budžeta za 2011. godinu, kao i okvirni fiskalni dogovor za period između 2012. i 2014, na kojem će se bazirati budući budžeti", saopštila je agencija.

Ona je istovremeno potvrdila ocjenu dugoročnog rejtinga Bosne i Hercegovine od B+ i kratkoročnog od B.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik