3. konferencija o strategiji Evropske unije za Dunavski region

Bez autora
Apr 19 2010

U Beču i Bratislavi od 19. do 21. aprila 2010. godine će se održati, 3. javna konferencija o strategiji Evropske unije za Dunavski region. Teme konferencije su transport, energija i zaštita životne sredine, a cilj skupa je da se identifikuju makroregionalni projekti kako bi se resursi dunavskog regiona efikasno koristili.Za razliku od prethodne dve konferencije u Ulmu i Budimpešti, ovog puta više će se govoriti o konkretnim projektima. Treću javnu konferenciju o strategiji Evropske unije za Dunavski region organizuju Evropska komisija, Ministarstvo za evropske i međunarodne poslove Austrije, Kancelarija Vlade Republike Slovačke, grada Beča i grada Bratislave.

3. konferencija o strategiji Evropske unije za Dunavski regionU Beču i Bratislavi od 19. do 21. aprila 2010. godine će se održati, 3. javna konferencija o strategiji Evropske unije za Dunavski region.

Teme konferencije su transport, energija i zaštita životne sredine, a cilj skupa je da se identifikuju makroregionalni projekti kako bi se resursi dunavskog regiona efikasno koristili.

Za razliku od prethodne dve konferencije u Ulmu i Budimpešti, ovog puta više će se govoriti o konkretnim projektima.

Treću javnu konferenciju o strategiji Evropske unije za Dunavski region organizuju Evropska komisija, Ministarstvo za evropske i međunarodne poslove Austrije, Kancelarija Vlade Republike Slovačke, grada Beča i grada Bratislave.

Biće održane još dve diskusije, u Bugarskoj u maju i u Rumuniji u junu.

Evropska komisija ima obavezu da do kraja 2010. godine izradi Dunavsku strategiju, kako bi je Evropski parlament usvojio početkom 2011. godine za vreme predsedavanja Mađarske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik