A2A neće izlaziti iz EPCG

Bez autora
Aug 25 2011

Italijanska kompanija A2A, strateški partner države u Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) je poboljšala dogovore sa Vladom, postojeći planovi vezano za taj aranžman ostaju i nije predviđena nikakva izlazna strategija. A2A je partner Crne Gore u EPCG. I kao partneri, pratimo tranziciju Crne Gore iz stanja u kojoj je bila u nekim ranijim vremenima, do zemlje koja je orijentisana otvaranju ka Evropi, kazao je Zukoli agenciji Dau Džons. Crnogorska Vlada i A2A su se nedavno dogovorili da sačine aneks ugovora o strateškoj saradnji u EPCG, kojim će biti predviđeno da država neće prodavati svoje akcije u tom preduzeću, dok će, sa druge strane, A2A zadržati upravljačku poziciju do kraja 2019. godine, ukoliko uspješno bude predvodila izvršni menadžment do 31. decembra 2014, kako je to prvobitno bilo utvrđeno.

A2A neće izlaziti iz EPCGItalijanska kompanija A2A, strateški partner države u Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) je poboljšala dogovore sa Vladom, postojeći planovi vezano za taj aranžman ostaju i nije predviđena nikakva izlazna strategija, saopštio je predsjednik uprave A2A Đuliano Zukoli.

On je pred sastanak uprave te firme kazao da je A2A partner Crne Gore u EPCG.

"I kao partneri, pratimo tranziciju Crne Gore iz stanja u kojoj je bila u nekim ranijim vremenima, do zemlje koja je orijentisana otvaranju ka Evropi" kazao je Zukoli agenciji Dau Džons.

Crnogorska Vlada i A2A su se nedavno dogovorili da sačine aneks ugovora o strateškoj saradnji u EPCG, kojim će biti predviđeno da država neće prodavati svoje akcije u tom preduzeću, dok će, sa druge strane, A2A zadržati upravljačku poziciju do kraja 2019. godine, ukoliko uspješno bude predvodila izvršni menadžment do 31. decembra 2014, kako je to prvobitno bilo utvrđeno.

Ugovorom koji je potpisan na jesen 2009. godine, Vlada je zadržala moratorijum na većinski paket akcija u EPCG u roku od pet godina, nakon čega bi Italijani stekli mogućnost da se domognu kontrole i nad akcijskim kapitalom, pod uslovom da ispune sve ugovorom predviđene obaveze vezano za investicije i upravljanje kompanijom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik